atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Investigació sobre el cost de la cúpula directiva de TMB per als ciutadans

Font: 8aldia – 8tv.cat

[Videoreportatge 4min]

Ahir vam fer un retrat del maremàgnum d’organismes públics amb els seus càrrecs i dietes corresponents, que gestionen la mobilitat a l’àrea de Barcelona. Avui tenim dades del que ens costa mantenir els càrrecs de les empreses que presten el servei.

Diverses fonts expertes en el sector del transport ens han assegurat -i no volen donar el seu nom- que TMB, l’empresa del metro i els autobusos de Barcelona i rodalies, costa als ciutadans el doble del que haurien de costar.

Per això hem fet una petita investigació i ens hem topat amb les dades següents: el consell d’administració de TMB està compost per 30 membres, gairebé tots càrrecs públics. Doncs bé, en concepte de dietes, aquests membres del consell han cobrat 230.000 euros durant l’any 2010. Per què? Doncs per asseure’s al voltant d’una taula. Cada reunió reporta 600 euros a la butxaca d’aquests membres. I si tenim en compte que hi són representant la seva institució o un ajuntament o el govern català, encara sorprèn més perquè no estan fent precisament cap feina que no els pertoqui. Aquestes són dades segons fonts internes de TMB que l’empresa no ha volgut confirmar ni tampoc desmentir, tot i ser una empresa pública. Hem de tenir en compte que alguns d’aquests membres són també de consells d’administració de fins a tres empreses més similars.

D’altra banda, fonts sindicals denuncien que 300 càrrecs de TMB cobren 27 milions d’euros l’any. És a dir, un 7% dels directius cobren gairebé el 15% de la massa salarial de la companyia, que té 8.000 treballadors.

Asseguren que els sous del personal operatiu -conductors, revisors, taquillers- va baixar un 4% el 2010, sobretot per la reducció d’hores extres.
En canvi, i estranyament en plena crisi, la despesa salarial dels membres del consell d’administració va pujar un 5%.

La ineficiència d’aquesta empresa, l’hem de buscar en la gestió dels serveis, però aquestes són dades de la cúpula directiva, que no deixen de sorprendre en la situació de crisi actual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 9 febrer 2012 by in Notícies and tagged , , , , .

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: