atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Els veïns i les veïnes de Barcelona donem resposta a la pujada de tarifes i a les retallades al transport públic.

Algunes veïnes i veïns hem decidit organitzar-nos en assemblees de barri per trobar solucions als problemes que ens afecten diàriament i per lluitar contra la precarització i el deteriorament de les condicions de vida que aquest sistema injust ens imposa mentre es demostra incapaç de resoldre les seves contradiccions internes i mentre incrementa el seu potencial destructiu. És per això que pensem que tenim el dret de gestionar les nostres vides de manera col·lectiva, el dret d’empoderar-nos. No demanem a les institucions que ens regalin res, els exigim el que ens pertany.

En el sentit d’autogestionar les nostres vides hi ha moltes iniciatives desenvolupant- se. Algunes han irromput de manera espectacular arrel del 15 de maig de 2011, alguns exemples d’aquestes són els mercats d’intercanvi, l’autoformació (amb desenes de xerrades i la creació de la Universitat Indignada 15M), les xarxes de suport mutu, l’alliberament de vivendes abandonades per famílies desnonades i d’espais públics en desús, etc. D’altres que ja existien abans del 15M han vist en aquest moviment un terreny fèrtil en el que créixer i clavar arrels: alguns exemples d’aquestes són els horts urbans, les universitats populars, les cooperatives de tot tipus i tots els projectes que ens hem oblidat d’esmentar.

Però mentre treballem per construïr una nova societat no podem aïllar-nos dels problemes que ens afecten al dia a dia, és per aquest motiu que l’activitat de les assemblees de barri també es dedica a donar resposta a les agressions que rebem des del poder polític i econòmic. Així doncs, cooperem entre diferents barris i amb d’altres sectors en lluita en la defensa de la sanitat i de l’educació públiques, contra la dictadura dels mercats, pel treball digne, pel dret a la vivenda o per una democràcia participativa.

També ens hem vist obligades a resistir col·lectivament, moltes vegades amb èxit, a atacs més concrets com són els desnonaments de famílies, el recolzament a les persones represaliades o a l’explotació laboral.

En la lluita per una sanitat i una educació de qualitat, així com en la lluita contra els projectes urbanístics especulatius, hem trobat temps per oposar-nos a Xavier Trias i a les seves polítiques antisocials.

Volem que la vaga de TMB i aquesta setmana de mobilitzacions siguin un pas més en la lluita contra unes polítiques redistributives clarament injustes. Veiem la pujada de tarifes i les retallades de serveis en el transport públic com una agressió més en l’atac que estem patint les classes populars contra els nostres drets més elementals.

És per això que us convidem a totes i tots a unir-vos a les vostres veïnes i veïns per trobar solucions col·lectivament a la situació a la que ens han portat els mateixos que ara diuen que volen “rescatar-nos”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 18 febrer 2012 by in manifest - comunicat.

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: