atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Convocatòries

Hem vingut a lluitar

Hem vingut a lluitar, o no hem vingut a lluitar?

17 de maig jornada antirepressiva
Laura llibertat
!

Ja fa dues setmanes que la Laura G., secretaria d’organització de la Federació local de la CGT de Barcelona està empresonada. Amb el seu, de moment, hi ha hagut ja quatre empresonaments de persones compromeses i lluitadores que el 29 de març van difondre i van fer la vaga general contra la reforma laboral i les retallades socials. A data d’avui, i gràcies a la lluita que molts i moltes hem tirat endavant, el Dani, el Xavi i l’Isma, detinguts el mateix 29-M, han pogut sortir de la presó. La repressió, però, no s’ha aturat. La Laura continua empresonada i hi ha desenes de persones denunciades i imputades en processos diversos vinculats a la vaga general.

Sabem que la repressió busca desactivar-nos com a lluitadores. Però també sabem, hi ho hem fet moltes altres vegades, que el suport mutu, la solidaritat i el continuar amb les nostres militàncies habituals són les millors armes per a combatre-la. Per aquesta raó ens adrecem a vosaltres per carta. Des de la CGT de Catalunya us volem demanar el vostre suport de cara a la nostra companya Laura, tant envers a ella a nivell personal com cap a les lluites que el seu empresonament intenta silenciar. Per això us fem arribar diverses convocatòries pel proper dijous 17 de maig que des de la CGT de Barcelona s’estan preparant per la llibertat de la Laura i en contra la repressió als militants socials, a fi de que pugueu difondre-les i assistir-hi:

9:30 – 10:00 h., concentració davant l’Audiència Provincial de Barcelona (Passeig lluís Companys 14, junt a Arc de triomf)

11:30 h., concentració davant del Parlament de Catalunya, fins que acabi la compareixença de Felip Puig sobre el 29-M.

17:30 h., manifestació en contra la repressió i per la llibertat de la Laura. Sortida a mallorca/Roger de Llúria, davant de la Delegació del govern)

També us demanem que escriviu a la Laura a la presó. Les nostres cartes són mostres de suport que els murs de les presons no poden aturar. Ho podeu fer a la següent adreça:

Laura Gómez Gutiérrez
C.P. Dones de Barcelona
C. Doctor Trueta 76-98
08005 – Barcelona

Finalment, podeu seguir altres convocatòries i baixar-vos materials de la campanya a: http://laurallibertat.wordpress.com/ .

Tornem a les places,
Sortim del capitalisme

(Notícia de La Directa: Jesús Rodríguez, 11/05/2012, La indignació tornarà massivament a les places un any després del naixement del 15M)

La jornada del 12 de maig reviurà amb força l’esperit del moviment de la indignació que va néixer ara fa just un any en forma d’acampades i grans cassolades. Ha estat un llarg any d’assemblees, comissions i elaboració de propostes. Moviments socials com la PAH, l’Assemblea Groga o les Iaioflautes, així com àmplies plataformes de lluita descentralitzades en defensa de la sanitat i l’educació pública s’han vinculat directa o indirectament durant aquests dotze mesos. Tot això es visibilitzarà amb escreix aquest cap de setmana. Mentre els governs de CiU i PP anaven aprovant retallades de drets socials adquirits durant dècades les assemblees de barris i pobles s’articulaven per a donar resposta aquí i allà. Els campus de les universitats també han estat i són escenari d’àmplies mobilitzacions d’alumnat, professorat i personal administratiu. La vaga general del 29 de març va ser una clara demostració de que la indignació ha arribat fins a àmplies capes de la població, el funcionariat públic i les plantilles de les grans empreses de les zones industrials.

Columnes des de tots els punts cardinals de Barcelona

Ja fa dies que van començar a caminar des del Vallès Occidental. Una columna provinent del nord de l’àrea metropolitana de Barcelona ha recorregut nombrosos municipis de la comarca vallesana i ha fet nit amb acampades. Dissabte seran a les portes de Barcelona, on se’ls afegirà la població indignada de Montcada i Reixach, des d’on partiran a les 11h del matí en direcció a l’avinguda de la Meridiana. La columna est aplegarà gent dels municipis del Maresme, alguns d’ells utilitzaran la RENFE per a desplaçar-se fins a Badalona, on a les 12h del migdia començaran a caminar en direcció a Sant Adrià de Besós per després creuar el barri de la Verneda i el Poblenou, on s’hi afegiran més i més manifestants. La gent de Santa Coloma de Gramanet caminarà fins ajuntar-se amb la columna de manifestants que sortirà des de Sant Andreu de Palomar. Moltes d’aquestes marxes tindran el seu punt d’encontre i suma a la plaça de les Glòries a dos quarts de cinc de la tarda. També comptaran amb la incorporació de columnes de Nou Barris, Horta i Clot-Camp de l’Arpa.

La columna oest aplegarà manifestants des de les 14h a la plaça de Catalunya de Cornellà de Llobregat. Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi de Llobregat tindran blocs propis. Al pont d’Esplugues de Llobregat incorporaran més gent i, més endavant, les assemblees de Pubilla Cases-Can Vidalet i de l’Hospitalet de Llobregat s’incorporaran fins arribar a la plaça d’Espanya de Barcelona cap a les 17h. Els barris de Sants, les Corts i la Zona Franca faran créixer la marxa en aquest punt. A la zona central de Barcelona s’esperen més marxes des del barri del Poblesec, esquerra i dreta de l’Eixample, Gràcia, el Carmel, Gòtic, Ribera, Raval, Barceloneta o Sant Antoni. Una veritable marea humana en direcció a la plaça de Catalunya. La manifestació conjunta és previst que surti de la plaça a les 18h i enfili el carrer Balmes fins a l’avinguda Diagonal i torni a baixar pel passeig de Gràcia. Un cop retornades a la plaça s’iniciaran tres quatre dies d’assemblea permanent amb un ampli programa d’actes. A les ciutats de Girona, Tarragona, Lleida i València també es preveuen manifestacions, en alguns d’aquests indrets amb acampada.

Manifest Tornem a les places, sortim del capitalisme

[Manifest original i altre material http://dretsocialseixample.wordpress.com/2012/04/28/tornem-a-les-places-sortim-del-capitalisme/]

Com ens distribuirem a la Plaça Catalunya, barris situat a l’entrada que mira cap al centre consumista Triangle:

Cartell i punt de trobada sociolaboral de la Coordinadora Laboral: http://coordinadoralaboral15m.wordpress.com/2012/05/10/manifestacio-12m-punt-de-trobada-sociolaboral-a-les-1730h/

Avui toca tornar als carrers per a una celebració militant del 15M i per avançar cap a la consolidació del moviment
Ens trobem a les places!

Comunicat per a la manifestació del 22 d’Abril a les 18h a Plaça Catalunya

Extret de: http://solidaritat29m.noblogs.org/ i cartell de http://llibertatestudiants29m.blogspot.com.es/

LLIBERTAT PER ALS 3 VAGUISTES PRESOS

Retirada de càrrecs per a totes les encausades del 29-M

Des del passat 29 de març tres companys vaguistes estan detinguts i en presó preventiva , per participar en un dels piquets de la Vaga General. Des de qualsevol punt de vista, la seva situació d’empresonament respon a una estratègia política per part del Govern de la Generalitat i el Govern central, de criminalitzar la resposta social i la jornada de Vaga General davant les desorbitades, injustes i innecessàries retallades econòmiques i socials.

A més, com ben clar va deixar el conseller de l’interior Felip Puig amb la seva sentència “hem de fer por”, l’exagerada i excepcional mesura de mantenir als tres vaguistes en presó preventiva vol ser un càstig exemplar políticament estratègic per a espantar i no respondre a cap acusació jurídica basada en proves verídiques.

Exigim la llibertat immediata dels tres empresonats.

L’estratègia de criminalització és clara, i amb els mitjans de comunicació com a aliats, han provat de crear una cortina de fum, confondre’ns d’enemics i desviar el debat que plantejaven milers i milers de persones al carrer. Tot i així no oblidem que qui utilitza la força i la violència, tant amb les seves polítiques econòmiques com per a reprimir la resposta social que aquestes generen, és l’Estat i els seus cossos policials.

La repressió no acaba amb els tres empresonats: cames trencades, ulls perduts, múltiples cops i tractaments vexatoris, és la violència que rebem quan sortim al carrer a defensar la nostra dignitat.

Prou ja de la impunitat a la violència policial.

Quan cada vegada som més les que desconfiem de l’estat del benestar com una proposta viable… Quan ens retallen cada vegada més l’educació, la sanitat i les necessitats més bàsiques amb decissions marcades autoritàriament pels mercats… Quan la resposta social creix, i ja no els val amb ignorar-nos s’han d’apressar a endurir el codi penal per augmentar les penes i negar drets bàsics com el de manifestació o associació -eines legítimes de la societat per respondre a les injustícies que ens imposen-.

No volen tenir en compte les reclamacions socials, i ademés volen impedir que protestem i alcem la veu perquè creen així la imatge de que les seves polítiques tenen un recolzament popular; tot i que saben que perjudiquen a gran part de la societat. Aquesta retallada a les nostres llibertats té un amarg regust a continuitat d’èpoques passades i recorda un autoritarisme contra el qual les nostres mares i avis ja van haver de lluitar.

No a la criminalització de la resposta social ni a la retallada dels drets civils.

I per davant de tot, no caurem en la seva estratègia de desviar l’atenció del que es reclamava a la vaga general del 29 de Març. Continuem lluitant contra la nova reforma laboral que vol deixar-nos despullats davant la patronal. No perdrem ni els carrers ni la solidaritat entre nosaltres. Ànims a totes les que lluiten des de l’àmbit de la sanitat, l’educació, el laboral, dels barris, i des de cada racó d’aquesta ciutat. Juntes ho podem tot.

No ens aturaran. Continuem teixint camins diferents. Només ens queda perdre la por.

Manifestació diumenge 22 d’Abril a les 18h a Plaça Catalunya

VAGA GENERAL 29M

Espai de coordinació entre barris

Fem una crida als veïns i veïnes dels barris de Barcelona per a que per un dia, totes parem, demostrem que sense nosaltres el sistema no funciona, trenquem la nostra rutina i sortim al carrer per ajuntar-nos i adonar-nos de que som moltes, el 99%. Fem-lo servir per anar més enllà i associem-nos, participem a assemblees de barri, a associacions de veïnes, de consumidors, de col·lectius varis per tal de sortir de l’individualisme competitiu que ens aïlla i ens deixa sense eines per ser combatius i millorar les nostres condicions de vida.

Totes hem patit i comprovem diàriament l’empitjorament de la sanitat quan ens allarguen les llistes d’espera, tanquen CAPs o ens volen cobrar un euro per recepta; el de l’ensenyament quan ens treuen les beques, augmenten les taxes, redueixen professors i precaritzen les seves condicions laborals; la disminució dels serveis, quan suprimeixen les línies d’autobús, augmenten el preu del bitllets, de l’aigua, de l’electricitat, etc.

Totes patim diàriament les retallades en els salaris dels que tenen un lloc de treball, de pensions als jubilats, d’ajudes socials a les persones més desfavorides, la desesperació dels que estan a l’atur i la marginació dels que buscant-se la vida, se la jugaren creuant mars o deixant part d’ella molt lluny d’aquí

I ara ens diuen que cal aconseguir la “confiança dels mercats” perquè no hi ha diners. Si no nhi ha, d’on han sortit el bilió d’euros que li han donat a la Banca al 1%? (que quedi clar: 1.000.000.000.000) Si la seva confiança val un bilió, quant haurem de cobrar per la nostra paciència?

I, per rematar, desmantellen la legislació laboral, estableixen l’acomiadament lliure, imposen els baixos salaris i la precarietat laboral, i tenen la cara dura d’admetre que aquestes mesures no serviran per crear més ocupació.

Tot això ens demostra que no només estem davant d’una crisis econòmica, sinó davant d’un pla perfectament establert per privatitzar els serveis públics i la propietat social (Eurovegas, Port Vell, Parc Güell) i enfront d’una política destinada a rebaixar els salaris de les treballadores per augmentar el benefici empresarial a costa de l’empobriment i la marginació de capes cada vegada més amplies de població.

Per això, entenem que hem d’anar més enllà de la convocatòria realitzada per les organitzacions sindicals a un dia de vaga general, i convertir el proper 29 de Març en un dia de lluita contra les polítiques i objectius del capital, perquè:

  • Es tracta de canviar el sistema; no de negociar engrunes.
  • Es tracta de de mantenir una actitud de lluita permanent; no de realitzar actes simbòlics d’un dia que s’esgoten en si mateixes.
  • Només la convivència i la mobilització de veïnes i treballadores, organitzades autònomament i participant de forma activa en les decisions que determinen la nostra forma de viure, exercirà la pressió necessària per forçar el canvi. No ens serveixen les organitzacions sindicals que es limiten a negociar amb la patronal el preu del nostre treball, ni els partits polítics que ara s’oposen al que ells mateixos van començar.

Per això:
Convidem a tots els col·lectius, organitzacions dels barris i persones que desitgin participar a títol personal, a fer vaga el dia 29 i a unir-se al piquet central a les 12hrs. a Pl. Catalunya i a les 18:00 també a Pl. Catalunya per trobar-nos a la manifestació unitària dels barris, grups afins al moviment 15M, estudiants universitaris i sindicalisme alternatiu (CGT, CNT, CO.BAS, IAC).

Ens veiem al carrer!

No a la #Impunitat27M! Dimecres 7 de març (19h30) a Pça Catalunya

Reproduïm el comunicat dels querellants respecte a l’arxiu judicial de la causa per les agressions policials a Plaça Catalunya el 27M.
Recordem: aquest dimecres 7 de Març a les 19,30h. a la Plaça Catalunya hi haurà una concentració de rebuig a la impunitat policial (esdeveniment al Facebook).

Llegeix també els articles de La Directa: El 15-M alerta que l’arxiu judicial dels fets de plaça Catalunya reforçarà la impunitat policial i

Les comunicacions internes de la policia el 27-M a la Directa 264
“O generem pànic o no els traurem d’aquí”
#SOS27M

Per una investigació rigorosa dels fets del 27-M

No a la impunitat policial

Els fets que van tenir lloc el passat 27 de Maig durant el desallotjament de Plaça Catalunya van commocionar a una gran part de la societat. La resposta de les autoritats polítiques catalanes davant d’una de les majors expressions de protesta contra les injustícies socials que han tingut lloc en els últims anys, el moviment 15-M, va ser el desmantellament de l’acampada de Plaça Catalunya de manera extremadament violenta.

La resposta de milers de persones davant una actuació policial il·legítima que vulnerava de manera flagrant el dret de reunió i manifestació va ser la d’anar a la plaça per a oposar-se a la mateixa. La reacció policial, que tots/as vam poder veure des de la mateixa plaça, a través dels mitjans de comunicació o de les xarxes socials, va generar un rebuig massiu. Moltíssimes persones van ser agredides, moltes es van enfrontar a situacions vexatòries, moltes altres van quedar recloses enmig de la plaça durant hores. L’exercici de la violència no va ser proporcionat ni de bon tros.

Un grup de 56 persones van interposar una querella el passat 13 d’Octubre contra aquesta actuació policial, per tal que es realitzés una investigació judicial i que la situació viscuda no quedés impune. La querella va ser acceptada i es va iniciar un procediment pel jutjat nº 4 de Barcelona. No obstant això, el passat 1 de març, el jutge va decidir posar fi a la fase d’instrucció sense que s’hagi realitzat una veritable investigació per uns fets que comporten una extrema gravetat.

Davant l’arxivament de les actuacions volem manifestar que:

– No s’han dut a terme les diligències de prova sol·licitades per l’acusació.
– No s’ha pres declaració a les persones que han interposat la querella.
– No s’han valorat moltes de les proves aportades.
– No s’ha realitzat cap tipus de diligència tendent a identificar als autors d’agressions i vexacions manifestes, així com tampoc s’ha tingut en compte que hi ha agents responsables de situacions greus que ja han estat identificats.

L’arxivament de les actuacions suposa la consolidació de la impunitat davant els excessos dels Mossos d´Esquadra. La querella del 27 de Maig no només representa la denúncia d’uns fets extremadament greus, sinó que també ha suposat un pas important en la lluita contra els abusos policials.

Davant aquesta decisió els col·lectius, organitzacions, i associacions sotasignades:

– Rebutgem l’arxiu del procés penal incoat pels fets del 27 de Maig.
– Considerem que una decisió judicial com aquesta empara la impunitat policial.
– Entenem que és necessari que es reobri el procés penal i que es dugui endavant una investigació rigorosa.
– Exigim la dimissió del Conseller d’Interior Felip Puig i del Director General de la Policia, Manel Prat, així com de tots aquells agents que van tenir responsabilitat en l’actuació policial del passat 27 de Maig.

Per tots els fets exposats anteriorment, donem suport a la decisió de seguir endavant amb la querella col·lectiva que pretén trencar amb la impunitat davant abusos policials com els que es van viure el passat 27 de Maig a Barcelona o com els que s’han viscut recentment en les mobilitzacions estudiantils a València.

Per a adherir-te al comunicat envia un mail, abans del dimecres 7 de Març, a: som27m@gmail.com
o a l’enllaç: http://som27m.wordpress.com/signatures/

[+ versions: http://som27m.wordpress.com/manifest/]

Setmana de lluita en defensa del Transport Públic i els drets socials i laborals.

Propostes de pla de lluita comú per la primavera: aquest Dissabte 3 de març—Vine i participa, l’educació és cosa de totes!

Segueix @Primavera_BCN

TROBADA UNIVERSITATS
I EDUCACIÓ
12.00h.- Presentació inicial
12.30-13.30.- Debat per grups
Cada grup omplirà un full amb les preguntes. Punts a tractar:
1.- Organització. Quines eines tenim per coordinar-nos (Valoració)
Com podem millorar la coordinació? (Propostes)
2.- Demandes.- Quines demandes són prioritàries?
Quins reivindicacions tenim a curt / mig / llarg plaç?
3.- Calendari.- Quines mobilitzacions / accions volem fer al març?
Com mantenim un ritme de mobilització creixent al llarg de tot el curs?
13.30-14.30.- 1er Plenari sobre Organització i Demandes
Es debatrà entorn les discussions i propostes del 1er i 2on punt sorgides a cada grup de debat.
DINAR POPULAR
16.30-17.30.- 2on plenari sobre Pròximes Mobilitzacions i Calendari
Es debatrà entorn les discussions i propostes del 3er punt sorgides a cada grup de debat.
TROBADA EDUCACIÓ
17.30-18.00.- Presentació inicial
18.00-19.30.- Plenari sobre pròximes mobilitzacions comunes
19.30-20.00.- Salutacions de lluites: TMB, Sanitat, HP…
ACCIÓ FINAL

———————————————————–

Dimecres 29F MATÍ a les 12:30h ens trobarem totes a Pça Universitat!!
Segueix-nos: @TMBetRetallen
http://www.facebook.com/AtuTMBetRetallen

TsuMani de lluites
NIT 28F-29F
Escull la teva i SUMA’T!!

Tancades durant la nit del 28F: ATENTAS
[Accions MWC, vaga d’estudiants, tancades als CAPs de salut i hospitals, a instituts..]

29F TARDA
Trobada unitària en defensa del Transport públic: Concentració al Jardins d’Elx a les 19h (Metro Sagrera) per anar cap a Plaça Espanya (20h)
Imprimeix octavetes i tríptic per continuar fent difusió de les denúncies i reivindicacions per un transport públic d’ús lliure i sense repagament:

Octaveta infos transports
Triptic mitja complert

Huelga transporte barcelona – del 27f al 1M – #atuTMBetretallen

Suport Internacional dels Obrers de la Fábrica Autogestionada
Zanón, Argentina

Esto es un llamamiento a hackear Barcelona.

2 comments on “Convocatòries

  1. Retroenllaç: Invitació a la Setmana de Lluita: Pel transport, per l’educació i per la sanitat 27-02 al 1-03 | Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample

  2. Retroenllaç: Es mantenen les convocatòries per avui #27F19h i la resta de la setmana « Assemblea de barri de St Antoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 19 febrer 2012 by in Convocatories, Imatges, Uncategorized, Videos.

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: