atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Escridassada a Xavier Trias i Ferran Mascarell durant la inauguració de la Filmoteca de Catalunya al Raval

Font: La Directa, “Xavier Trias i Ferran Mascarell inauguren la Filmoteca de Catalunya enmig d’una ensordidora escridassada“, diumenge 19 de 2012 .

L’acte de protesta durant la inauguració de la Filmoteca-especulativa al Raval es va dur a terme amb les treballadores de TMB, l’Assemblea del Raval i veïns i veïnes que van escridassar i llençar octavetes per denunciar l’operació especulativa al barri i l’expulsió d’alguns veïns.

Tot era a punt a les 11h del matí per a la inauguració de la nova Filmoteca de Catalunya i la plaça Salvador Seguí, al barri del Raval de Barcelona. Dues setmanes enrere els mossos d’esquadra i la guàrdia urbana van fer una batuda contra prostitutes, immigrants sense papers i indigents, que segons van explicar a la premsa tenia com a objectiu ‘netejar’ la zona de cara a l’obertura d’aquest nou centre cultural. Els i les veïnes, però, no semblava que participessin molt de la filosofia de l’acte. L’assemblea de barri del Raval hi ha desplegat una pancarta denunciant l’expulsió de veïns i veïnes, que els últims anys ha anat acompanyada de la construcció de grans edificis que res tenen a veure amb el barri, com ara, la seu central de la UGT, l’hotel Robadors, i ara, la Filmoteca de Catalunya. La majoria de veïns i veïnes que viuen als carrers adjacents a la zona veuren aquests nous edificis com a amenaces que seran la causa del seu desnonament, i en el millor del casos, recol·locació. A més, una cinquantena de membres de la plantilla de TMB, armats amb megàfon i pancartes, també esperaven l’arribada de l’alcalde Xavier Trias per, tal i com van anunciar, esbroncar-lo de nou en un acte oficial com a eina de reivindicació contra les retallades salarials, l’apujada del preu del bitllet de bus i metro i la reducció de línies i freqüències de pas dels autobusos. Fort control i discurs inaudible. http://www.324.cat/video/3959394/Escridassada-per-partida-doble
Després d’una llarga espera, a la una en punt del migdia, ha fet acte de presència la comitiva de Trias, qui anava acompanyat pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. En aquell moment, i després que els agents antiavalots de la guàrdia urbana fessin un cordó de protecció, gran part de la gent present a la plaça ha començat a cridar i xiular. Trias i Mascarell han insistit en fer els discursos tot i l’ambient clarament hostil i ensordidor que feia ininteligible cap de les paraules que pronunciaven a través de la megafonia. La tensió ha estat creixent durant un parell de minuts: llançament d’octavetes als peus de Mascarell, i fins i tot, un sonor petard a dos metres de Trias mentre el personal de TMB empenyia les tanques ubicades davant del cordó policial. Des dels balcons, diversos veïns i veïnes s’han afegit a la protesta amb la repicada de cassoles que han fet incrementar la sensació de rebuig contra els polítics. Trias i Mascarell, a diferència d’altres ocasions, ni tan sols tenien una petita claca de fidels militants que aplaudissin la seva arenga. Un cop feta la peculiar inauguració, els guardaespatlles d’ambdós han recomanat entrar ràpidament a l’interior de la Filmoteca per evitar que les coses anessin a pitjor. La gent concentrada a l’exterior, de mica en mica, ha anat marxant. Els polítics, un cop feta la visita de rigor a les instal·lacions del nou centre cultural han abandonat el recinte acompanyats de la comitiva, dins del seus vehicles oficials. La gent del barri, mentrestant, ha seguit amb les seves rutines, més centrades en la preservació de l’habitatge i la subsistència quotidiana, que no pas pendents de grans esdeveniments mediàtics.

De la escridassada a la nova plaça de Salvador Seguí es van fer ressó diferents mitjans:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/02/19/salvador-segui-inauguracio/
http://www.324.cat/noticia/1605032/barcelonaciutat/Treballadors-de-TMB-i-veins-del-Raval-escridassen-Xavier-Trias-en-un-acte-a-la-Filmoteca
http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/vecinos-del-raval-trabajadores-tmb-abuchean-trias-1429383
http://www.lavanguardia.com/politica/20120219/54256360924/trias-inaugura-filmoteca-abucheos-empleados-tmb.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 20 febrer 2012 by in Notícies.

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: