atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Recull d´accions que s´han fet per la pujada de tarifes

Totes les informacions s´han tret d´Indymedia Bcn o de les webs de les organitzacions que signen les accions.

Accions per uns transports públics al servei de les classes populars!

El transport públic és un dret, no un privilegi.
No a les pujades de preus !

Aquest any tot i la situació de crisi i la baixada general del poder adquisitiu de la majoria de la població, les tarifes del transport públic han tornat a pujar. La T-10 i el bitllet senzill tenen un preu de 9.25 i 2 euros respectivament, les tarifes més altes de tot l’Estat.
Denunciem, a més a més, l’ús de diner públic per finançar empreses privades que donen servei de transport (TRAM Baix i Besòs, Bicing, etc.), mentre les seves Direccions segueixen traient beneficis econòmics.
Per tot això, exigim als responsables polítics de TMB, l’ AMB, i l’ATM (PSC, CIU, PP, EUiA i ERC) una sèrie de mesures que garanteixin un accés digne a aquest servei bàsic:

* Gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa.
* Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants
* Que els preus del transport no augmentin, sota cap circumstància, per sobre de l’IPC
* Recuperació per a la gestió pública del TRAM (Baix i Besòs) i del servei de Bicing.
* Tornada al servei prestat de Metro i Bus que hi havia abans de les retallades.
* Cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors i treballadores.

Davant els criteris empresarials, defensem els drets socials i laborals!

* Descarregar cartell de la campanya.
http://www.endavant.org/images/cartell%20trias50x70.gif

* Descarregar full de mà de la campanya.
http://www.endavant.org/images/octavetatransports.gif

El passat dilluns 16 de gener seguint la consigna de l’Esquerra Independentista del Barcelonès (formada per Endavant (OSAN), CAJEI, CUP, Maulets, SEPC i la COS), diverses assemblees locals de l’Esquerra Independentista de les Corts, Gràcia, l’Eixample, Sants, Sant Andreu, Clot i el Poblenou van realitzar diverses accions a diferents parades de metro de Barcelona reclamant uns TRANSPORTS PÚBLICS AL SERVEI DE LES CLASSES POPULARS I EN CONTRA DE LA PUJADA DE PREUS. I exigint un seguit de reivindicacions:

* Gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa.
* Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants
* Que els preus del transport no augmentin, sota cap circumstància, per sobre de l’IPC
* Recuperació per a la gestió pública del TRAM (Baix i Besòs) i del servei de Bicing.
* Tornada al servei prestat de Metro i bus que hi havia abans de les retallades.
* Cap acomiadament i reducció salarial i laboral als treballadors i treballadores de TMB.

Sant Andreu
Endavant (OSAN), CAJEI i la CUP van fer una acció de denúncia a la parada de metro de Sant Andreu. Durant prop de mitja hora, es van repartir un centenar de fulls de mà que denuncien l’augment del preu del transport públic (especialment elevat aquest 2012), mentre se’n reivindica una concepció al servei de les classes populars, que són les que més el necessiten i més perjudicades en surten amb cada augment.

Al marge dels fulls de mà, les membres de l’Esquerra Indepentista de Sant Andreu també van desplegar una pancarta on es criticava l’actitud de l’actual alcalde, Xavier Trias (CiU), i es feia una crida a la ciutadania a no pagar el bitllet com a reivindicació i denúncia contra els preus abusius. “Cola’t”, s’hi podia llegir ben gran, i molta gent ho va fer quan una porta fou bloquejada permetent que la gent entrés al metro sense pagar.

No debades, la gent acollia la iniciativa amb simpatia quan no directament l’aplaudia. Foren nombroses les persones qui aprofitaven aquell moment per queixar-se per l’augment dels preus, mentre afirmaven que, certament, s’havia de fer quelcom per denunciar-ho.
L’acció va transcórrer sense cap mena d’incident, ja que des d’un principi, la treballadora de TMB que hi havia al vestíbul només es va dirigir a les activistes per demanar que no tiressin els fulls de mà al terra, afegint, segons va dir, que ella ja la matí havia participat d’alguna reivindicació en motiu de les seves condicions laborals. Cap al final, va aparèixer un agent de seguretat que es va limitar a informar que, suposadament, allò no es podia fer. Les activistes de l’EI de Sant Andreu van marxar voluntàriament al finalitzar l’acció de protesta.

Sants
Les organitzacions de l’Esquerra Independentista de Sants van eixir dilluns al matí al carrer per la pujada de taxes del transport públic, l’acció va consistir en repartir fulls de mà, penjar dos pancartes en dos eixides de metro i posar facilitats als usuaris per a que poguessin colar-se per denunciar el preu abusiu de 9.25 euros per una T-10.

Gràcia
Una desena de militants de l’Esquerra Independentista van obrir les portes de la parada de metro de Fontana i van repartir desenes de fulls de mà a totes les persones que es disposaven a agafar aquest servei públic.

Sabotatge al metro de Sant Andreu    

Avui dimecres 18 de gener a les 8.00h hem obert les portes del metro a l’estació de Sant Andreu, sabotegant les màquines de comprada de bitllets i d’entrada al metro.
18 de Gener del 2012

Desprès del seguiment de la vaga d’usuàries de TMB convocada el passat 10 de Gener, vam veure que a Barcelona, alguna cosa ha canviat. Fartes dels abusos quotidians, TMB es fa reso i participa activament en la opressió diària que rebem treballadores, estudiants, parades, usuàries, etc. pujant els preus dels bitllets del transports públic, incrementant les redades de piques, augmentant la presència de seguratas i introduint els cossos policials dins del metro.

El context social en el que es dona aquesta pujada de preus, s’emmarca dintre d’un pou negre en la precarització constant de les nostres vides. Per tot això, em decidit que no traguem més! Que ja estem cansades que ens passin per sobre! Que no deixarem passar mes abusos!

Aquest matí al barri de Sant Andreu, un grup de 16 persones em portat aquest conflicte al carrer. A les 8h del matí, hem entrat al metro de Sant Andreu de la Línia 1, hem inutilitzat les càmeres de videovigilància, hem obert totes les portes perquè treballadores, parades, estudiants, usuàries entressin sense pagar, hem repartit octavetes informant de l’acció i animant a la participació d’aquesta, hem pintat les pantalles de les màquines de compra de bitllets i hem sabotejat els marcadors de bitllets deixant-los fora de servei. En el transcurs de l’acció em parlat amb les usuàries que en aquell moment entraven dins del metro, informant del perquè de l’acció i s’han cridat consignes contra TMB. I a quedat demostrat, que estem enfadades, ja que moltes usuàries avui no han pagat el seu bitllet a Sant Andreu.

Seguirem combatin en els nostres barris, des de les nostres feines, i des dels carrers la precarització imposada de les nostres vides! Aquí i ara!

TMB ens roba!!
Passem a l’acció!!

Acció a Mercat Nou    

Avui dimecres 18 de gener a les 8.00h hem obert les portes del metro a l’estació de Mercat Nou.

Estem farts de que en una situació com l’actual, on els poderosos ens trepitgen i obliguen a viure inmersos en una misèria que ens ofega, a sobre ens collen amb uns preus inasumibles. La situació dels treballadors/es de TMB cada dia empitjora cada cop més i a sobre hem de patir les agressions dels segurates .

Per tot això, aquest matí hem decidit encintar les portes de la boca del metro, tapar els sensors amb spray i sellar amb poliuretà les màquines, fent impossible picar al metro; també s’han trencat les pantalles de les màquines expendedores per tal de que no es puguin vendre bitllets. Al finalitzar s’han repartit octavetes entre els presents.

Amb aquesta petita acció volem potenciar la autoorganització per donar respostes a les agressions que patim dia a dia, al mateix temps que danyar la butxaca i la imatge de TMB.

TMB ens roba i ens explota
Atoorganització i acció directa!

Saltada popular al clot-camp de l’arpa   

Aquest matí, a les 8h, a l’estació de metro del clot, un grup de persones han sabotejat les càmeres de videovigilància, al mateix temps que obrien les portes, i molta gent ha aprofitat per poguer passar sense pagar. També s’han sabotejat les màquines venedores de bitllets i s’ha realitzat una pintada amb el lema ” 2 euros, ni de conya, que pagui TMB !!” mentres es cridava el billet que el pagui TMB.

L’acció directa s’ha dut a terme amb motiu de les continues pujades del preu del billet els abusos que sofreixen diariament les usuaries i l’explotació de les treballadores de TMB deixant clar que no en passarem ni una!!

Metro gratis al Clot!

Avui a les 8:30 del matí un grup d´unes 10 veïnes del barri del Clot ens hem dirigit a una de les entrades del metro per fer una senzilla, però efectiva acció. Mentre unes quantes bloquejaven les portes amb cinta americana i quedaven obertes de bat a bat, unes altres aprofitaven per pintar amb esprai les càmeres de videovigilància i un altre grup de gent baixava per repartir octavetes per animar la gent a colar-se al metro. Al crit de “cola´t tu també, que pagui Millet!”, “què la crisi la paguin els rics!”, “TMB explota les treballadores i agredeix viatgers” o “avui el metro és gratis!”, la gran majoria de veïnes que entraven o sortien del metro han mostrat complicitat envers l´acció i han aprofitat l’ocasió per viatjar sense pagar.
D’aquesta manera, encara que tansols durant uns minuts, s´ha aconseguit aplacar la rutina, la sensació de control i ordre imperant al metro. De les mirades baixes i perdudes típiques de les 8 del matí hem passat, per uns moments, a somriures i mirades còmplices i a veure com alguna gent es colava engrescada a la cara del treballador de torn de TMB, que feia acte de presència per començar a retirar la cinta d´una de les portes.
Us animem a practicar uns minuts de metro gratis als vostres barris!!!

“Per què colar-se al metro?

Si els polítics i els rics ens imposen retallades, impostos, hipoteques i lloguers abusius, necessitem crear eines per facilitar-nos la supervivència.
Acció directa contra la crisi!

El transport públic ha de pertànyer a tothom, però TMB no és nostre. És una empresa culpable de corrupció i de fomentar un model urbanístic que afavoreix els especuladors i turistes en contra de les veïnes i els veïns.
No pagarem els sous astronòmics dels dirigents de TMB!

Hi ha molts feixistes que treballen com “segurates” al metro i hi ha hagut molts casos d’agressions contra immigrants o altres usuaris.
Hem de dir clarament que el metro és nostre!
Cola’t tu també!”

Contra la seva impunitati,  Acció directa i solidaritat!!
Cola’t tu tambè!!

Contra la seva ciutat… la nostra! (text en suport a la vaga de TMB)

Quan els mitjans de comunicació diuen que la vaga dels treballadors de TMB perjudica la “ciutat”, volen dir que perjudica els negocis dels seus amos…

Però qui lluita contra la precarització no ens perjudica, ens perjudica qui ens explota i ens fa miserables, ens perjudica qui ens governa.

Solidaritat amb la vaga de transpots!
La lluita és l´únic camí!
Contra la seva ciutat…
Contra la ciutat de les fires de mòbil, contra la ciutat convertida en un aparador de luxe, fet pel negoci d’uns pocs i la precarietat de la resta. Contra el decorat que amaga la misèria, la violència policial i l’exclusió sistemàtica. Contra la ciutat dominada pels rics i pels poderosos…

…la Nostra!
…La ciutat dels treballadors que es neguen a ser trepitjats, la de totes aquelles que lluiten contra els abusos d’un sistema que ataca les seves condicions de vida. La ciutat de les barricades i les revoltes obreres, de la revolució del 36, de la vaga de tramvies del 51, de la rebel·lia social de totes les èpoques. La ciutat dels carrers presos per la seva gent, per la voluntat ferma de conquerir una vida digna. La ciutat que creien desapareguda….

Octaveta DINA5 a doble cara: http://www.mediafire.com/?bzf985vju4grjlm

Cartell DINA3 dos fulls: http://www.mediafire.com/?yjttz0yhpmnmgge

Cartell per la vaga de transport aparegut a la xarxa:

Un cartell per penjar a les parades de bus i les estacions de metro abanç de la vaga del 27 de febrer – 1 de març.

Acció en defensa del transport públic a la Llera del Ter

El divendres 13 de Gener vam dur a terme una acció en defensa del transport públic, per rebutjar un cop més les ofensives neoliberals cap a la classe treballadora.

Ens oposem els increments recents del preu dels bitllets, no creiem conveninent aquest augment, ja que no és justa i un cop el que en surt perjudicat són els treballadors, jovent i jubiliats.

Volem un transport públic de qualitat a les mans dels seus usuàris, a uns preus assequibles i no a les mans d’empreses privades.

Acció en defensa del transport públic als trens de Rodalies

Aquest matí entre les 6h i les 9h, una trentena de militants de Maulets, hem omplert amb més d’un miler d’adhesius els trens de Rodalies de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’acció, emmarcada en la campanya en defensa del transport públic, ha consistit en la col·locació d’adhesius que imitaven el disseny de Rodalies, on s’informa als usuaris i usuàries de l’augment de taxes, les retallades en inversió i les seves conseqüències, així com un seguit de propostes alternatives per a la gestió del transport.

Des de Maulets reclamem la rebaixa de tarifes així com la creació d’abonaments per a aturats i estudiants. Al mateix temps reivindiquem la descentralització del transport, ara amb Barcelona com a centre, i l’adaptació al territori, amb propostes com pagar una sola zona en viatges dins d’una mateixa comarca o preus segons quilòmetres recorreguts.

En matèria de gestió de les empreses de transport, reclamem l’eliminació de tots els directius i els seus sous, i que siguin els treballadors i treballadores els que es facin amb el control i direcció de l’empresa. Una nova orientació de gestió que, entenem, suposaria una millora de les condicions laborals i del servei que s’ofereix.

Així mateix, plantegem que de manera coordinada treballadors i usuaris decideixin línies, parades i tot allò que afecti ambdós col·lectius.

Per un transport públic, gratuït, de qualitat i gestionat per treballadores i treballadores i usuaris i usuàries!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 16 Abril 2012 by in Notícies.

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: