atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Reunió preparatòria de campanya de transports públics

Activem la resposta popular a pujades tarifaries, repressió sindical i reduccions salarials a treballadores, denunciem la gestió fraudulenta dels actuals models de gestió de transports públics, exigim tarificacions socials i gratuïtat per a col·lectius en risc d’exclusió social.

La gent d’Endavant del Barcelonès i algunes persones de barris que estem treballant en la campanya pel transport públic ens vam reunir durant la Tancada de l’Hospital de Sant Pau i convoquem:

Dilluns 10 de desembre a les 19:30 al hall de l’hospital de sant pau, per explicar-vos la campanya en la que hem estat pensant i entre totes en podem parlar.

Carta enviada per Endavant (OSAN) Barcelonès

Benvolguts companys i companyes,

En el procés d’empobriment i despossessió que estem patint el conjunt de treballadors/treballadores i sectors populars, el proper mes de gener tornarem a ser colpejats per part de TMB amb una nova pujada de les tarifes del transport públic per sobre de la mitjana anual de l’IPC. És per aquest motiu que des d’Endavant (OSAN) i el conjunt de l’Esquerra Independentista ens adrecem a vosaltres per tal de poder activar una campanya àmplia de resposta i desobediència popular a l’augment de les tarifes del transport públic amb un objectiu ben senzill: Transport públic a preus populars.

A parer nostre, el transport públic és un dret fonamental del conjunt de treballadors i treballadores i, en aquest sentit, la seva defensa esdevé un aspecte estratègic, tal i com ho són la resta de drets socials, per frenar el procés d’espoli social que estem patint. De manera general, unes reivindicacions possibles per a activar la resposta popular a la pujada tarifaria podrien ser:

a)      Gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa

b)      Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants

c)      NO a l’augment dels preus del transport sota cap circumstància

d)     Recuperació de la gestió pública de totes les companyies de transport

e)  Cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors de Metro i Bus

f)  Readmissió d’Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació dels directius de TMB

De totes maneres, tal i com ha succeït amb la PAH o d’altres plataformes en lluita, ha de ser des del treball conjunt d’assemblees de barri, organitzacions, associacions de veïns, treballadors organitzats, usuaris, etc. de l’àrea metropolitana des d’on hem de bastir la campanya per a defensar un transport públic de qualitat, popular i digne al servei dels usuaris, que no som altres que la majoria treballadora.

Per part nostra, estem a la vostra disposició per venir a explicar la proposta més detalladament i us agraírem que en diguéssiu que us sembla per tal de millorar-la amb la major brevetat possible.

Per tot això us convoquem a la primera reunió per preparar aquesta campanya el dilluns 10 de desembre a les 19.30h al hall de l’Hospital de Sant Pau.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 7 Desembre 2012 by in Convocatories.

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: