atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

La CUP de Barcelona denuncia el nou augment de preus del transport públic

adhesiu-transports20142bExigim la retirada de l’augment del preu del transport públic.
 
Assenyalem a Santi Vila (CiU),  Joaquim Forn (CiU) i Antoni Poveda (PSC) com a responsables de la decisió.

Una vegada més, amb el canvi d’any, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) apuja els preus del transport públic. Com és habitual, aquest augment supera de llarg l’Índex de Preus al Consum (IPC) i, enguany, també les variacions dels salaris (a la baixa). Aquesta apujada afecta especialment els col·lectius que pateixen greus dificultats econòmiques: les persones amb les rendes més baixes, les persones en atur i els estudiants. Una bona prova n’és que la T-10, el títol més utilitzat que des de 2004 ha pujat un 63%, ara l’apugen un 5,1%, quan l’IPC interanual a Catalunya és, ara mateix, del 0,3%. A més, també s’apuja el bitllet únic a 2,15€, que recordem ja va augmentar un 28% el 2012 i un 81% des de 2004.

La T-Mes va començar costant 38,80€ i ha tingut una pujada del 36% fins a l’any 2012, amb una diferència de 14€ entre 2004 i 2013. L’augment del bitllet T-50/30 és d’un 8,4%, per sobre dels 12€ respecte fa nou anys.

La CUP de Barcelona denunciem aquesta nova apujada de preus i fem les  consideracions següents:

– Per a milers de persones, el transport públic és l’única opció viable per poder-se moure d’una banda a una altra.

– Es tracta d’una mesura que va en contra de la mobilitat sostenible i, a més, bloca la creació d’incentius per utilitzar el transport públic davant l’ús del transport privat.

– Implica un atac a la fràgil economia de milers de persones en el context actual d’empobriment de les classes populars. En són un bon exemple les persones aturades que han quedat sense ingressos i s’han de desplaçar per cercar feina.

Davant d’això, la CUP de Barcelona:

– Exigim la retirada immediata d’aquesta apujada i una reducció dràstica i sostinguda dels preus del transport públic. Només un Transport Públic finançat solament mitjançant impostos i no pas amb repagament pot esdevenir una alternativa real al transport privat.

– Assenyalem Santi Vila (CiU), Joaquim Forn (CiU) i Antoni Poveda (PSC), caps de l’ATM i, en el cas de Forn també de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), com a responsables polítics directes d’aquest augment de preus.

– Exigim la creació immediata de títols amb reduccions per a persones aturades, estudiants i amb rendes baixes, per tal que el cost tingui en compte la capacitat econòmica i la distribució de la riquesa de les persones que utilitzen el transport públic.

– Recordem la querella criminal presentada per la CUP de Barcelona i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) d’autobusos de TMB contra el president i vicepresident de TMB per suposada malversació de fons.

– Fem una crida al veïnat de la ciutat a oposar-se al nou augment i a impulsar i seguir les iniciatives populars que sorgeixin en defensa d’un transport públic i de qualitat i contra els preus abusius.

Barcelona, 23 de desembre del 2013
Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona

Comunicat tret del web de la CUP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 3 gener 2014 by in manifest - comunicat.

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: