atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Carta oberta de la FAVB a l’Autoritat del Transport Metropolità

LogoFAVBConvocades per l’Autoritat del Transport Metropolità a una reunió que se celebraria el proper dimecres, PTP, FAVB i CONFAVC demanen aclariments sobre el contingut de la trobada.

Carta oberta a l’Autoritat del Transport Metropolità

Com bé saben vostès, ja fa setmanes que s’estan succeint, tant a Barcelona com en nombroses localitats de l’àrea metropolitana, sengles protestes ciutadanes contra l’última pujada del preu del transport. Una pujada que afecta greument la malmesa economia d’amplis sectors de la població i que qüestiona el caràcter de servei públic del transport metropolità, amb assoladores conseqüències en l’àmbit social, pel que fa a la qualitat mediambiental i fins i tot a la salut pública. El mateix consistori de la ciutat us demanava ahir, 23 de gener, que rectifiquéssiu aquest l’augment, limitant-lo com a molt al 0’3 % d’increment de l’IPC enregistrat el 2013.

Entenem que la trobada que proposen vostès a CONFAVC, FAVB i PTP pel proper dimecres, 29 de gener, respon a aquest clam ciutadà. Només podem felicitar-nos de l’obertura de ponts de diàleg entre l’administració i la societat civil. Permetin-nos, tanmateix, que els sol·licitem alguns aclariments previs, i que fem nosaltres mateixos alguna precisió.

En primer lloc, cal dir que una trobada de l’ATM amb representants significats de la ciutadania hauria de fer-se extensiva a una plataforma veïnal com “Stop Pujades Transport”, força representativa del moviment social que s’ha anat desenvolupant aquests dies i amb la qual hem confluït en nombrosos debats, trobades i accions reivindicatives.

Però, a banda d’això -i més enllà del fet evident que es parlaria de tarifes-, la naturalesa de la reunió que vostès ens proposen no sembla del tot clara. Pensin que si es tractés d’una trobada merament informativa, no tindria massa interès: els augments i les seves justificacions oficials són abastament coneguts. Però, sobretot, una reunió de caràcter merament formal decebria profundament les expectatives de la ciutadania, desitjosa de respostes efectives a les seves necessitats i no pas d’explicacions a posteriori d’un fet consumat.

Ara bé, si es tracta d’encetar un diàleg sobre les múltiples problemàtiques del transport metropolità, la seva concepció com a servei públic, els seus preus, el seu finançament… no dubtin de l’interès i de la capacitat de proposta dels nombrosos actors urbans implicats: sindicats, plataformes, associacions, moviments veïnals… Tanmateix, hi ha una qüestió prèvia, un gest inexcusable de bona voluntat i d’atenció a la ciutadania sense el qual tota conversa mancaria en aquests moments de rigor i credibilitat: cal revertir sense dilació l’últim augment de preus, tal com se’ls està demanant des del carrer i ara fins i tot des del mateix ajuntament de Barcelona. Si l’ATM fes aquest pas, els ben assegurem que trobarien en nosaltres unes entitats disposades a col·laborar en la construcció de les solucions que requereix el desenvolupament del transport públic.

Així, doncs, els agrairíem que ens indiquessin l’ordre del dia que proposen vostès per a la trobada de dimecres vinent, així com la disposició de l’ATM davant d’aquest requeriment de la societat civil pel que fa a la congelació dels preus al nivell del 2013. Naturalment, aquestes precisions determinaran la nostra davant l’encontre que ens proposen.

Gràcies d’antuvi. Rebin les nostres salutacions cordials.

Ricard Riol (PTP)

Jordi Giró (CONFAVC)

Lluís Rabell (FAVB)

Barcelona, 24 de gener de 2014

Comunicat tret del web de la FAVB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 29 gener 2014 by in manifest - comunicat, Tarifes.

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: