atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Plataforma de càrrecs electes contra la pujada de preus al transport públic

cropped-capc3a7aleraLlistat de regidors i regidores adherides.

Declaració de regidors i regidores contra l’augment de tarifes de transport públic

Els i les regidores sotasignats d’aquesta declaració pública, davant de l’anunci i aplicació per part de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) d’un nou augment de les tarifes del transport públic, declarem:

  1. El nostre rebuig i el nostre més profund desacord amb l’augment de tarifes en aplicació des de l’1 de gener de 2014, que suposa un increment d’entre un 5 i un 8% respecte l’any 2013.

  1. Avui és més urgent que mai revisar el model tarifari vigent. Per això reclamem a l’ATM que abans de res recuperi les tarifes de l’any 2013, com a pas previ a un diàleg amb els diferents agents institucionals i plataformes populars que es plantegi adequar els preus del transport públic a les necessitats i interessos de la majoria, i no als dels gestors de l’empresa.

  1. Reclamem un model de transport públic a preus populars i que tingui en compte les necessitats de les treballadores i el conjunt de les classes populars, així com en benefici dels barris i poblacions més castigades per la crisi, l’atur i les retallades. Seguirem treballant per això des dels nostres municipis.

  1. És necessària una llei de finançament del transport públic, i instem el Parlament de Catalunya a encetar els treballs per tal de que pugui ser debatuda i aprovada el més aviat possible.

  1. Denunciem l’opacitat en la gestió d’organismes com Transports Metropolitans de Barcelona. Si el deute de l’empresa és adduït com el motiu principal de la pujada de preus, és clar que cal debatre també sobre la seva gestió. Caldrà doncs, debatre públicament sobre l’opacitat que els seus treballadors han denunciat reiteradament i que afecta aspectes tan importants com la gestió pressupostària, els salaris fora de conveni dels 603 membres de l’equip directiu i els seus plans privats de pensions.

És per aquests motius que els i les regidores sotasignats volem deixar ben clar:

El nostre suport clar i nítid a les entitats, col·lectius i organitzacions que reivindiquen un transport públic al servei de les classes populars i que han impulsat les darreres mobilitzacions, entre elles la plataforma Stop Pujades del Transport.

Que impulsarem totes les iniciatives que siguin necessàries per assolir uns preus justos per al transport públic, tant a les institucions on som presents, com a través de les mobilitzacions que es puguin impulsar, a les quals donem suport. En aquest sentit, fem una crida a participar i intensificar aquestes mobilitzacions, amb l’objectiu que els i les responsables directes de les pujades de preus atenguin les aquestes reivindicacions.

Finalment, volem expressar el nostre compromís en seguir treballant per un transport públic de qualitat i amb un model tarifari pensat en favor dels interessos, les necessitats i les possibilitats de la majoria social i dels seus perfils més desafavorits, alhora que al servei dels seus pobles i barris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 29 gener 2014 by in manifest - comunicat, Tarifes.

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Join 16 other followers

Arxius

VISITES AL BLOC

%d bloggers like this: