atuTMBetretallen

Usuàries i treballadores unint-nos en la lluita

Manifest

Per adhesions al manifest email: atutmbetretallen@gmail.com

El transport públic és un servei fonamental que permet la mobilitat, el desplaçament al lloc de treball i a qualsevol activitat social. És un bé comú finançat amb diners públics, al igual que la sanitat, l’educació i altres serveis. La privatització i les retallades dels béns comuns són un espoli i incrementen severament la pobresa i l’exclusió de les persones.

Per tot això, en front la política dels nostres governs (Ajuntaments i Generalitat) de retallades de serveis, augment de tarifes i privatitzacions, justificades amb que “falten diners” ens hem de preguntar,

Si realment falten diners:

1.    Perquè es tolera la corrupció que suposen les jubilacions milionàries a directius, el sobrecost de 10.000 milions de la línia 9 o l’externalització (subcontractes) de serveis fins ara assumits directament per Renfe o TMB?
2.    Per què es mantenen organismes com TMB, EMT-AMB, EMT, ATM, amb un pressupost superior a 1.300 milions d’euros dirigits per polítics “fora de servei” i pugen un 4,6% els sous al consell d’administració (on escalfa cadira la senyora d’en Mas)?
3.    Perquè no s’augmenten els impostos als més rics, en comptes d’augmentar les tarifes que, no ho oblidem, són un nou repagament, ja que paguem els serveis dels nostres impostos?

Si realment és també un servei per a la societat:

4.    Perquè a Barcelona no ni ha ajudes a col•lectius en risc d’exclusió com a treballadores en atur, joves sense recursos, estudiants, precàries etc. que en altres ciutats de l’estat espanyol i europeu sí s’apliquen?
5.    Perquè el transport públic a Catalunya és un 25% més car que a Madrid i el més car d’Europa tenint en compte la relació amb el salari mínim interprofessional (en 10 anys ha pujat 4 vegades més que els salaris)?

Si realment sobra plantilla i falten diners:

6.    Perquè no s’acomiaden als alts càrrecs (un directiu per cada 5 autobusos) i s’eliminen sous engreixats, dietes abusives, pensions de luxe, en lloc de proposar EROs per treballadors/es, suprimir línies i reduir serveis, manteniment, higiene i seguretat?
7.    Perquè els 90 responsables polítics de AMB s’han embutxacat 800.779 euros en dietes i la cúpula de AMB 300.000 euros per assistir a reunions? Xavier Trias arrodoneix el seu sou de 110.000 euros amb 36.000 en dietes: 1.269 euros per reunió.

Vistos els continus abusos i corrupcions en tots els àmbits institucionals, moltes ciutadanes ens hem organitzat en assemblees lliures i horitzontals per tal de decidir col•lectivament sobre tot allò que afecta a les nostres vides, i per això diem:

1.    No a les pujades abusives de tarifes i sí a la restitució d’ajuts legítims a les persones amb menys recursos (estudiants, aturades, joves, persones dependents d’ajuts socials…) fins a arribar a un servei d’ús lliure i sense repagament.
2.    No a les privatitzacions, reclamem l’autogestió immediata dels transports públics per part de treballadors/es i usuaris/es.

Sense justícia no hi ha pau social

Visualitza aquest document al Scribd

8 comments on “Manifest

 1. blackbit
  14 febrer 2012

  Moltes felicitats per aquesta nova iniciativa (atutmbetretallen) ! … Era justament el que calia fer!!

  TOT EL MEU SUPORT A LES TREBALLADORES I TREBALLADRS DE TMB EN LA SEVA LLUITA!! … COM USUARI ESTIC AMB VOSALTRES FINS AL FINAL

  (No cal dir que subscric el Manifest fil per randa)

 2. Retroenllaç: [CONVOCATÒRIA] VAGA DE TMB | coordinadoravallesoccidental

 3. merce martinez rodergas
  16 febrer 2012

  ADELANTE COMPAÑEROS,NO DEJEIS LA LUCHA GRAN PARTE DE LA CIUDADANIA ESTA CON VOSOTROS AUNQUE LOS QUE NOS GOBIERNAN OS HAGAN CREER LO CONTRARIO, SALUD Y LUCHA HASTA EL FINAL

 4. Retroenllaç: Invitació a la Setmana de Lluita: Pel transport, per l’educació i per la sanitat 27-02 al 1-03 | Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample

 5. Retroenllaç: [CONVOCATÒRIA] Vaga de Transport Públic 27,28,29 febrer i 1 març | acampadacdv

 6. Retroenllaç: Cartells a les parades d’autobus convocant a una assemblea veïnal pel transport públic aquest dimecres « Assemblea de barri de St Antoni

 7. Retroenllaç: Setmana de Lluita: Pel transport, per l’educació i per la sanitat del 27-02 al 1-03 | Dempeus per la salut pública

 8. Retroenllaç: Setmana de Lluita: Pel transport, per l’educació i per la sanitat del 27-02 al 1-03 | assemblea Vallirana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Introdueix la teva adreça d'email per rebre notificacions de nous continguts de la web.

Uneix altres 16 subscriptors

Arxius

VISITES AL BLOC

A %d bloguers els agrada això: